P.İ.S.İ PROJESİ (Polatlı İçin Sevgi İzleri)

*Doğa bilinci kazanır.

*Ekosistem hakkında farkındalığı artar.

*Canlıların yaşam hakkına saygı duyar.

*21.yy becerileri kazanır.

* Çevre sorunlarına çözüm üretir.

*Hayvanları tanır, sever ve korur.

*Web 2.0 araçlarını tanır ve kullanır.

*Kendini ifade eder.

*Geri dönüşüme katkı sağlar.

*Merhameti öğrenir.

*Empati kurar.

*Yardıma ve yardımlaşmaya önem verir.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRETMENLER

Elif L.BAYRAKTAR (İngilizce)

Seher ERDOĞAN (Türkçe)

Esra AÇIKALIN (Türkçe)

Merve ERİŞKEN (Teknoloji Tasarım)

Nurcan COŞKUN (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

Okulumuzun bulunduğu mahalledeki hayvanlara, çevredeki çocukların ve maalesef öğrencilerimizden bazılarının şiddet uyguladığını, hayvana ve doğaya saygı göstermediğini gözlemledik. Bu sebeple onlara çevreye saygı ve hayvan sevgisi aşılamak amacıyla bu projeyi yazmaya karar verdik.

Öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamayı amaçladığımız bu projede disiplinler arası işbirliği ile çalışmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin aktif rol oynayıp sürece birebir dahil olacakları etkinliklerle hem ders kazanımlarımızı hem değerler eğitimini hem de çevre bilincini verebileceğimiz bir süreç planlıyoruz. Bu plan doğrultusunda okulumuzdaki çeşitli yerlere mama almak için kumbaralar koyarak yardımlaşma bilinci kazanmalarını sağlayacağız. İlçemizin farklı sokak ve parklarına teknoloji tasarım dersinde öğrencilerimizin tasarlağı mama kaplarını yerleştirerek betonlaşan dünyamızda beslenmekte zorlanan sokak hayvanlarının beslenmesini kolaylaştıracağız.

Projemizle birlikte çevresine saygı, ekolojik dengeye katkı sağlayan, hayvanları seven ve onların yaşam alanlarını koruyan aynı zamanda da üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Projemizde yaratıcılığı destekleyip hayvan barınak ve mama kapları tasarlamayı ve de geri dönüşüme dikkat çekmeyi planlıyoruz.

27-10-2022

Yayın: 27.10.2022 - Güncelleme: 27.10.2022 14:21 - Görüntülenme: 147